fbpx

Posecenost sajta III – Odnos poseta preko RSS-a i ostalih poseta

Danas sam gledao statistike posecenosti za ovaj domen i primetio sam veliki broj poseta koje stizu putem RSS-a. Krenuo sam da uporedjujem posecenost preko RSS-a sa ostalom posecenoscu, i pride sam na isti nacin pregledao statistike za MySurfer.biz, koji ima dramaticno vecu azurnost i siru populaciju (koja se manje razume u koriscenje RSS tehnologije).

Kako je svetski prosek upotrebe RSS tehnologije i dalje izmedju 3% i 5%, interesantno je videti da za slucaj Poslovnog Magazina Business Surfer taj odnos za 20 dana februara je bio 4 odsto, dok je u slucaju mojih blogova na srpskom i engleskom jeziku bio 40 odsto.

Obzirom na azurnost blogova (pisem aperiodicno, pa je jednostavnije p

rijaviti se na RSS nego dolaziti da se vidi ima li sta novo na sajtu) i tematiku (geek-related), nije cudno da je u slucaju blogova procenat koriscenja RSS-a tako visok.

Off Topic:
Moram se pohvaliti da sam pri pregledanju odakle mi stize poseta uocio veci broj posetilca sa foruma management skole univerziteta Yale (!), ali na zalost forum je pod pasvordom pa se ne vidi tema i direktan razlog linkovanja na engleski blog.

Na osnovu pregledanja kljucnih fraza, najverovatnije je (90%) da se radi o komentaru na Internet marketing model – “4 stuba e-marketinga“. Veoma sam pocastvovan 🙂

zp8497586rq
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Posecenost sajta III - Odnos poseta preko RSS-a i ostalih poseta, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Komentari su zatvoreni.