fbpx

Oblast: Samozapošljavanje

Vodič za roditelje i decu – Kako do posla u prvoj polovini 21. veka?

Update: Na onovu ovog teksta napisana je knjiga i snimljen istoimeni video seminar "Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru".
U ovom (dužem) tekstu akcenat je na prikazivanju realnog stanja na tržištu poslova, i šta je potrebno raditi da promenite u svojoj percepciji vremena u kojem živimo da biste mogli da imate uspešan...

Nema posla i para (koje bi želeli)?

Pre nekoliko dana sam postavio status koji je izazvao dosta reakcija na temu povećanja potražnje za letovanjem ove godine od 25% u odnosu na prošlu godinu (izvori - turističke agencije, Informer), i to sam stavio u kontekst beskonačnih žalopojki na temu kako NIKO nema para ovde. Ovo je napisano u FB statusu:
Kriza? Živi se sve lošije?

[video] Saveti za zaradu od bloga – Marketing/PR perspektiva

Zakon o radu: Zašto lakše otpuštanje radnika omogućuje više radnih mesta?

Da rezimiram za one koji nemaju vremena da pročitaju ovaj tekst: Poslodavac svojom voljom i vođen svojim interesima zapošljava u svojoj firmi, i ako se Zakonom komplikuju mogućnosti otpuštanja (što je do sada bio slučaj), isti poslodavac jednostano neće formalno zaposliti potrebnu radnu snagu, već će svoj posao svakako organizovati onako...

Profesionalna orijentacija: Kako sam postao savetnik za poslovnu primenu interneta II

U prvom delu priče o tome šta je uticalo na moju sadašnju profesionalnu orijentaciju opisao sam vreme od moje osnovne škole do završetka fakulteta. U nastavku sledi opis najvažnijih okolnosti koje su me dovele u situaciju da radim posao savetnika za poslovnu primenu interneta.

Internet nisam počeo da koristim da bih zarađivao od...

Strana 1 od 3123