fbpx

Oblast: Projektna dokumentacija

Kako se kreira kvalitetna struktura veb sajta? Predlog procesa izrade strukture veb sajta

Najveći broj poslovnih veb sajtova ima veoma jednostavnu strukturu koja se vidi u navigaciji (meni), npr. - O nama, Proizvodi/Usluge, Reference, Kontakt. U slučaju onlajn prodaje/naručivanja dodaju se npr. kategorije i pod-kategorije proizvoda/usluga koje je moguće naručiti onlajn.
Savet: Kod jednostavne strukture veb sajta najjednostavnije...

Da li je veb projekat Vlade Republike Srbije skup?

Uvod

Za potrebe ovog teksta postavio sam određeni broj pitanja Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu, koja je raspisala javnu nabavku 23. aprila 2018. godine, kojom je obuhvaćena izrada sajta Vlade (1), CRM sistema za celu Vladu (2) i tri dodatna sajta (3, 4, 5). Ovaj tekst ima za cilj da pokuša da odgovori na...

Projektna dokumentacija za izradu veb sajta III – Kreiranje stranice u odnosu na način kreiranja sadržaja

U poslednjih nekoliko meseci ispostavilo se da su među najčitanijim stranicama na mom blogu dva teksta koji za osnovu imaju objašnjenje projekte dokumentacije pri izradi veb sajta:
  • U prvom tekstu se objašnjavaju načini kreiranja zahteva za ponudom izrade veb sajta, kao i odgovora na njega.
  • U drugom tekstu se opisuju vrste...

Value Proposition – Zašto klijenti kupuju vaše proizvode i usluge?

Verovatno ste se bar jednom zapitali zašto ste instalirali novu verziju nekog softvera, kada vam je ona prethodna verzija bila bolja. Koliko puta vam se desilo da pročitate listu novih osobina softvera (features list) koje vam apsolutno ne znače ništa (ili ih ne razumete, ili vam to što tamo piše nije bitno za korišćenje tog...

Projektna dokumentacija za izradu Web sajta II

Prvi deo: Kreiranje zahteva za ponudom izrade Web sajta
Da bi se došlo do definisanja potreba firme koja izrađuje (dorađuje, redefiniše) Web sajt, u zavisnosti o složenosti projekta u praksi se pojavljuju dva "puta":
  1. Kreira se zahtev za ponudom
  2. Kreira se detaljnija projektna dokumentacija iz koje proizilazi zahtev za ponudom
U 99...
Strana 1 od 212