fbpx

Oblast: News Curation

Šta su priređivački mediji? Primer PreporukaVesti.com

Tekst ažuriran 11.01.2021. Važnost priređivanja sadržaja može se videti i na primeru teksta iz 2015. g. sa ovog bloga "Šta je priređivanje sadržaja?", koji se nalazi u kategoriji veoma čitanih tekstova. U ovom tekstu se pominje definicija priređivačkih medija:
Priređivački mediji (Curation Media) dominantno odabiraju vesti iz...

Zašto je Fejsbuk status o direktoru “Mikroelektronike” za manje od 12 sati postao do sada moj najšerovaniji status?

U neko vreme noćas posle ponoći na Fejsbuku sam "naleteo" na tekst "DIREKTOR GODINE Gleda na radnike kao na drago kamenje" koji je juče šerovao Magazin Byka. Kada sam pročitao tekst, video sam da je uredno na kraju naveden Blic kao izvor originalnog teksta. Kako mi se tekst veoma dopao, odlučio sam da šerujem originalnu Blicovu verziju...

Autorska prava i Fejsbuk: Kako je Bojan Ljubenović postao “jedan inostrani novinar”?

Bojan Ljubenović je urednik stranice Humor u Večernjim novostima, i autor kolumne-serijala "Pisma iz Srbije" koji se objavljuje u sklopu stranice Humor u pomenutim novinama. Bojan vodi blog na adresi www.bojanljubenovic.com koji toplo preporučujem za čitanje i praćenje.

Raj i pakao sopstvenog viralnog sadržaja

Juče sam na FB-u objavio...

Šta je priređivanje sadržaja (Content Curation)? Detaljan prikaz i primeri

Verovatno ste primetili da sa većom pažnjom pratite jedan broj naloga korisnika na Fesbuku i/ili Tviteru kada oni podele neki status (bez linka ili sa linkom). Vremenom, lako procenjujete čije statuse samo prelistate/prođete bez naročitog usredsređivanja, dok nečije statuse pažljivo pratite.
Oblast koja opisuje načine dostizanja...

Vodič kroz dostupnost informacija, pametnjakoviće, dezinformacije i medijsku nepismenost

Mnogi su svojevremeno bili oduševljeni značajem koje su društvene mreže imale 2010. g. kada se desilo čuveno "Arapsko proleće". 2012. g. sam bio u Monpeljeu na velikoj konferenciji posvećenoj budućnosti medija i novinarstva. Tamo sam imao prilike da pričam sa predstavnicima medija iz arapskih država gde su se desile revolucije 2010. g.,...
Strana 1 od 3123