fbpx

Međunarodno takmičenje “Zlatni kotlić” na NS sajmu u oktobru

Zlatni kotlic 2007Na ovogodišnjem Sajmu lova, ribolova, sporta i turizma (LORIST) – 09.-14.10.2007., održava se i Gastro festival (09.-12.10.). U okviru Gastro festivala, prvi dan (09.10.2007.) održava se takmičenje u pravljenju riblje čorbe – III međunarodni Zlatni kotlić 2007 (pogledati materijal za 2006. g.).

Na ovom takmičenju u pravljenju riblje čorbe za sada se zna da će učestvovati ekipe sa regionalnih i polufinalnih takmičenja iz Vojvodine i Srbije (Zlatni kotlić Dunava, kao i srodna takmičenja u užoj Srbiji) , majstori varjače i kotlića iz Hrvatske, Slovenije, Republike Srpske, Bosne i Hercegovine, kao i šampioni u kuvanju ribljih čorbi iz Mađarske.

Povod za ovo pisanje je moja velika ljubav prema ribljoj čorbi (kao jelu, ne mislim na istoimenu muzičku grupu), koju smatram najboljim jelom na svetu (naravno, kada se dobro pripremi). Takmičenja u pravljenju riblje čorbe u Vojvodini su po mom mišljenju najinteresantiji segment ovdašnjeg gastro turizma, i ako do sada niste bili na nekom od ovih takmičenja, bilo bi veoma poželjno da dođete.

Razlog zašto spominjem baš ovo takmičenje na novosadskom Sajmu jeste veoma složena situacija sa organizovanjem takmičenja u pravljenju riblje čorbe i paprikaša u Vojvodini. Naime, više desetina godina postoji jedino zvanično takmičenje pod nazivom “Zlatni kotlić Dunava”, koje bi trebalo da funkcioniše po principu dvomesečnog opštinskog takmičenja (u različitim restoranima po opštinama u Vojvodini), gde se finalisti kasnije takmiče regionalno. Nakon toga, najbolji od najboljih, dolaze u septembru u Novi Sad na finalno takmičenje.

Juče sam pročitao informaciju da je jedini organizator koji se pominje za ovo takmičenje jeste Market turs (NS), ali ovaj sistem takmičenja u njihovoj režiji održava se sve vreme u jednom restoranu. Ono što se dešava praktično u poslednjih desetak godina jeste da zbog veoma labavog sistema organizacije ovog zvaničnog takmičenja (niko se izgleda nije setio da propisno autorski zaštiti ovu manifestaciju), i zbog činjenice da je ovaj tip takmičenja veoma isplativ za organizovanje (takmičari plaćaju tročkove takmičenja, i posetioci plaćaju mogućnost degustacije ribljih čorbi, a o piću da ne govorimo), na stotine vlasnika restorana po Vojvodini, Srbiji, Republici Srpskoj, BiH i Hrvatskoj organizuje (sasvim legalno) takmičenje u pravljenju riblje čorbe i ribljeg paprikaša pod nazivom “Zlatni kotlić“.

Kako je situacija sa ovim takmičenja, kakva je, novosadski Sajam je pre tri godine napravio veoma pametan potez da na jednom mestu, u jedno vreme, objedini čitavu ovu “zbrku” od takmičenja u pravljenju riblje čorbe i paprikaša pod imenom “Zlatni kotlić”, i iz tog razloga ako vas interesuje dobra riblja čorba (i riblji paprikaš), najpreporučljivije je doći baš na ovu manifestaciju u sklopu sajma LORIST (druga najveća sajamska manifestacija na NS sajmu).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Međunarodno takmičenje “Zlatni kotlić” na NS sajmu u oktobru, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 09/09/2007, RSS

1 odgovor na Međunarodno takmičenje “Zlatni kotlić” na NS sajmu u oktobru

  1. ranko đurđekanović, novi grad, rs says:

    molim vas, ako ste u mogućnosti , da mi pošaljete pravilnik i način ocjenjivanja ribljeg paprikaša.
    moja adresa je
    [email protected]
    unaprijed se zahvaljujem

    ranko đurđekanović
    vidiovdanska broj 10
    79220 novi grad,
    republika srpska

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.