fbpx

Marko Tanasković: Besplatne studije kao blagodet

Najlepše je u životu kada nešto isplanirate i to uspete da uradite – u roku koji ste sebi zadali. Sa svojih 25 godina, Marko Tanasković je upravo od ovog pravila napravio sebi veoma ugodan i zabavan život. U toku radnog dana Marko uspeva da studira, da radi posao koji voli, a ima vremena i za zabavu nakon izvršenih obaveza na studijama i poslu.

Marko studira drugu godinu odseka za e-poslovanje Visoke škole za elektrotehniku i računarstvo strukovnih studija u Beogradu (bivši VETŠ). Prvu godinu je završio sa prosekom 9.55 što mu je omogućilo da mu škola da stipendiju za besplatno pohađanje druge godine studija. Kako mu i dalje dobro ide na studijama, skoro je sigurno da će besplatno studirati i treću godinu studija.

O studijama Marko kaže: “Tačno sam znao šta upisujem. Lista predmeta je sjajna, i dopada mi se što mogu sam da usmeravam svoja interesovanja iz oblasti elektronskog poslovanja na osnovu liste izbornih predmeta.”

Nakon ovih studija planira da upiše Specijalističke strukovne studije iz E-poslovanja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu – www.iimeuro.ns.ac.yu.

Zajedno sa dvojicom kolega sa studija – Goran Bosnić i Dražen Sklepić, napravio je firmu koja se bavi izradom Web sajtova – www.scdizajn.com. Usmereni su na segment izrade jeftinijih sajtova, prilagođavanjem besplatnih aplikativnih rešenja (Content Management System – CMS) kao što su Joomla i WordPress. Na ovaj način jednostavnije dolaze do klijenata koji nisu spremni da za sada izdvoje veća sredstva za izradu sajta, a sa druge strane stiču iskustva kroz realne poslove. Marko je usmeren na Web dizajn i na prilagođavanje sajtova da bi bili vidljivi na pretraživačima, a u ovom poslu sasvim uživa.

Tajna Markovog uspeha je jednostavna – studira i radi ono što voli. To mu omogućava da za vreme trajanja predmeta na studijama završava svoje obaveze, što mu daje mogućnost da mnogo jednostavnije i brže položi ispite. Tada ima sasvim dovoljno vremena da se posveti i poslu koji voli, a društveni život ne zapostavlja.

“Kada se posao uradi na vreme, puno vremena ostaje…” – Kada bismo svi ovako pristupali poslu, gde bi nam bio kraj…

Izvor: Poslovnimagazin.biz

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Marko Tanasković: Besplatne studije kao blagodet, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

3 odgovora na Marko Tanasković: Besplatne studije kao blagodet

  1. Velja says:

    Kako ovo lici na moju pricu (i pricu jos jedne koleginice) na istom smeru u istoj skoli u prvoj generaciji “odseka e-poslovanja”, samo napred kolega.

    I mala zamerka profesoru, trebali ste i nas ovako da promovisete ko zna gde bi smo sad dogurali 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. SSpin says:

    Sto je vise ovakvih ljudi, buducnost nam je perspektivnija.

    Cast mi je da radim na tom cilju 😉

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. yoma says:

    ha ha ne mogu da werujem da sam naletela na twoju slicicu na naslownoj. . . skroz si simpa na njoj! 😆

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.