fbpx

Konferencija “E-trgovina 2014”: Najava panela i predavanja

Update 31.03.: Možete pogledati novu verziju izgleda sajta Konferencije “Etrgovina”.

Kao i mnogo godina unazad, od momenta kada se objavi prva informacija o terminu Konferencije E-trgovina na Paliću (ove godine od 15.-17.04.), kreću prijave za učešće bez obzira što se mesec ili dva kasnije objavljuju prve teme predavanja i pojedini predavači.

Najava panel diskusija i workshop-ova

Ove godine akcenat je na većem broju panel diskusija koje su osmišljene na taj način da se putem sučeljavanja mišljenja relevantnih osoba iz datih oblasti vidi šta je danas aktuelno od tema koje pokrivaju poslovnu primenu interneta:

  • Platne kartice i naplata na internetu – Panel u kojem će predstavnici banaka izneti svoja iskustva i probleme u vezi sa mogućnostima naplate na internetu. Biće reči i o problemima u vezi sa proširivanjem mogućnosti da veći broj kompanija stekne uslove da može da postavi naplatu platnim karticama na svojim e-prodavnicama.
  • Nedostatak e-novca u Srbiji – Zakon o platnim uslugama – Panel koji u fokusu ima probleme sa uspostavljanjem domaćih e-wallet sistema online naplate i načini kako da se što pre dođe do načina da se masksimalno liberalizuje pojava savremenih   sistema online naplate u Srbiji.
  • Aktuelni problemi i rešenja u oblasti dostave roba preko interneta – Panel u kojem će predstavici relevantnih regionalnih sistema dostave robe predstaviti različite probleme i moguća rešenja u oblasti e-logistike.
  • Aktuelno stanje e-advertajzing tržišta u Srbiji – Panel koji će okupiti na jednom mestu predstavnike medija, advertajzing agencija i oglašivača sa ciljem da se suoče potrebe, želje i problemi koji će omogućiti da sve tri strane u lancu e-oglašavanja imaju zadovoljavajuće efekte od svog posla.
  • Online PR 2014. – Panel na temu aktuelne situacije na tršištu usluga iz oblasti odnosa s javnošću na internetu. Jedna od važnih tema je kako da kvalitet usluga i efekata posla e-PR-a pobedi aktuelno snižavanje cena ovih usluga, odnosno kako uticati na povećavanje budžeta za online PR.
  • Internet kao šansa za zapošljavanje i samozapošljavanje – Panel koji ima za cilj da predstavljanjem uspešnih ovdašnjih preduzetnika pokaže da se posao može pronaći radom na internetu.
  • Startapi i investiranje u internet projekte – Panel koji bi trebalo da pokaže različite uglove posmatranja finansiranja novih internet kompanija iz perspektive onih koji ulažu u startape – investitori.

Za sada možemo da najavimo dva specijalizovana workshop-a sa primerima iz prakse iz sledećih oblasti:

  • Optimizacija za pretraživače (Search Engine Optimization – SEO)
  • Oglašavanje po sistemu plaćanja po kliku (Pay-Per-Click oglašavanje – PPC)

Ovi workshop-ovi su osmišljeni tako da za fokus imaju prikaz praktične primene iz konkretne oblasti za unapređenje e-trgovine, odnosno adekvatni su za e-trgovce u slučaju uspostavljanja i vođenja online prodavnice.

Prva najava predavanja

Iz godine u godinu sve su kvalitetniji predlozi predavanja koje predstavnici kompanija samostalno kandiduju za program Konferencije. Celokupan program konferencije se kreira kombinacijom samostalno kandidovanih predloga predavanja i predavanja po pozivu.

Neka od interesantnih predavanja na ovogodišnjoj “E-trgovini” iz različitih oblasti poslovne primene interneta:

  • Uticaj performansi web stranica na posetu: upotreba Gear5 alata za praćenje i optimizaciju – Infostud
  • Email marketing u funkciji E-komerc biznisa, zašto i dalje nastavljamo da šaljemo email? –   IPG/Internet prodaja guma
  • Analiza pravnog okvira EU u oblasti pružanja usluga informacionog društva (Direktiva o elektronskoj trgovini) i prikaz usaglašenosti zakonodavstva RS – Ministarstvo spoljne i unutrasnje trgovine i telekomunikacija
  • Krizna komunikacija na društvenim mrežama – studija slučaja: 26-časovna nedostupnost e-commerce sajta –  Limundo
  • Studija slučaja: Zarada od bloga – Zorannah.com
  • Social Business Case: One Telekom  – NewMedia.mk

Strartup Track

Od ove godine prvi put uvodimo specijalizovani deo konferencije posvećen internet startap kompanijama i investicijama u online startape koji će se sastojati iz tri dela:

  1. Panel diskusija koja će prikazati mišljenja investitora o stanju i mogućnostima investiranja u internet startape u Srbiji i regionu.
  2. Predstavljanje četiri pozvana startup projekta u različitim fazama razvoja i potrebama za investiranje.
  3. Mini Mentoring Session od strane prisutnih investitora koji će javno dati savete za sve predstavljene startup projekte na koji način da poboljšaju svoje predstavljanje u kontekstu potreba investitora da bi se odlučili za početak pregovora o eventualnim investicijama.

U odnosu na reakcije na ovaj deo Konferencije, naredne godine ćemo unapređivati ovaj veoma važan segment razvoja e-poslovanja u regionu.

Speed Networking

Nakon neočekivano pozitivnih mišljenja o prošlogodišnjoj Speed Networking akciji, odlučeno je da će ove godine biti održana bar dva događaja ovog tipa, gde prijavljeni učesnici konferencije imaju mogućnost da za kratko vreme razmene kontakt podatke i kratku informaciju o svom poslu, i da se nakon ovog “sučeljavanja” na miru ispričaju na samoj Konferenciji i eventualno uspostave saradnju nakon ovog događaja.

Prijave za Speed Networking će biti otvorene u toku naredne nedelje, i ići će posebno obaveštenje o tome putem društvenih mreža i sajta Etrgovina.org.

Detaljniji program konferencije i saveti za obezbeđenje smeštaja

U narednom periodu možete očekivati dopunjavanje obaveštenja o predavanjima i predavačima, kao i o učesnicima predviđenih panela. Definitivni program konferencije izlazi tek kada se usaglase slobodni termini predavača, a trudićemo se da se to desi što je pre moguće.

Požurite sa prijavama, jer od naredne nedelje kreće velika gužva sa smeštajem. U poslednje 2 nedelje, a naročito nekoliko dana pred konferenciju većina učesnika se seti da se prijavljuje i bukira smeštaj… Zato je bolje da to na vreme uradite…

www.etrgovina.org

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 6.1/10 (8 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
Konferencija "E-trgovina 2014": Najava panela i predavanja, 6.1 out of 10 based on 8 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 26/03/2014, RSS

Komentari su zatvoreni.