Komentar na pojavu Pakom IPG servisa

Update: Clanak na sajtu MySurfer.biz

Za sada (dok se zvanicno ne objavi sta su sedeci koraci Pakom IPG-a, a to ce se znati u narednoj nedelji, uz danasnje saopsetenje), ono sto je nagovesteno govori da je Pakom IPG trenutno tehnoloski mogao da brzo ostvari sistem direktne konekcije sa Diners procesorom kartica (za ovo nije bila potrebna banka izmedju). Na ovom blogu sam sredinom januara ove godine najavio brzu mogucnost implementacije Diners kartice, koji se za ovo spremaju vec duze vremena.

Pakom Internet Payment Gateway najverovatnije je deo firme Pakom Internet (koja je trenutno u formiranju, sto se moze videti u Privrednom registru), koja pripada Pakom grupi, koliko znam. Znam da postoje pripreme za procesiranje i drugih kartica, kao i da se formira cenovnik usluga prema online trgovcima koji bi trebalo da je povoljnji od ponude koju je objavila Banca Intesa. Mislim da pregovaraju sa vise banaka, a obzirom da iza ovog projekta stoji Pakom kao ne-mala firma, postoji velika verovatnoca da ce se IPG za neke druge kartice ostvariti po slicnom sistemu kao 2co – to znači merchant account IPG-a za koji banka dozvoli kreiranje pod-accounta za druge online trgovce. Na ovaj nacin mogu se praviti dilovi sa vecim brojem banaka, ako bude bilo potrebe za to.

U svakom slucaju, ova vest je vec “pomutila vodu” na ovom trzistu (ocekuje se ulazak jos nekih firmi na ovo trziste), a prema mojim saznanjima u narednih mesec dana bice jos nekih interesantnih i neocekivanih vesti…

Da nagovestim samo neke “kljucne fraze” – American Express, PayPal 🙂 – Ali, “otom-potom”…

Btw. Diskusija na ovu temu.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Komentar na pojavu Pakom IPG servisa, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

kako-do-posla

Naručite seminar "Kako do (boljeg) posla u 21. veku" i dobijate besplatno knjigu.

Knjiga “Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru” u fokusu ima savete kako danas iskoristiti formalnu i neformalnu edukaciju da bi se došlo po posla. Pohađanjem onlajn seminara, kroz konkretne i praktične primere dobićete detaljna uputstva o tome kako da radite na svom kontinuiranom poslovnom usavršavanju. Cena seminara i knjige je 2.990 din.

Autor teksta: Dragan Varagić, 02/03/2007, RSS

Komentari su zatvoreni.