fbpx

Katastroficni clanak o e-trgovini u Politici

Juce se pojavio u Politici clanak na temu E-trgovine u Srbiji, gde sam dao komentar koji je sasvim pogresno interpretiran, kao i vecina teksta, zbog toga sto autor nije nasao za shodno da dodatno pita ako joj tematika nije dovoljno jasna:

‘Zašto je elektronska trgovina kod nas toliko zakasnila?

Dragan Varagić, rukovodilac poslediplomskih studija iz elektronskog poslovanja na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, objašnjava: „Razlozi za kašnjenje (Srbija je poslednja u svetu u razvoju e-trgovine) isključivo su političke prirode, s obzirom na to da se bankama ni sada naročito ne isplati da uvedu ovakav način plaćanja internacionalnim karticama, kada već postoji velika i sigurna zarada u kreditnim poslovima. Država je trebalo nešto da uradi, ali nije jer je pokrenula Dina karticu. Sa stručnih skupova i neposredno smo više puta na to skretali pažnju, ali ništa nije urađeno.”’

Tanji Mitrovic jednostavno nije poznato zvucao termin naplata, pa je umesto njega u celom tekstu koristila termin placanje na Internetu. Katastrofa!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Katastroficni clanak o e-trgovini u Politici, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

1 odgovor na Katastroficni clanak o e-trgovini u Politici

  1. zlukic says:

    Na stranici iznad desne kolone vam se pojavljuje (). Vjerojatno fajl koji je pretvaran u UTF-8, zbog nasih slova, je uradjen u editoru koji losije prikazuje unicode. U bilo kom obicnom editoru za HTML ili PHP to se moze ukloniti. I meni se to pdogadja pa zato znam kako se to rijesava. Zna biti problem ako se u zglavlju salje header onda u citacu vraca gresku.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.