fbpx

Kako da se vidi korist od bloga “iz aviona”? – Primer Novi Sad za Dž

Kristina i Dunja za svoj blog “Novi Sad za Dž” kažu da je nastao kao posledica njihove ljubavi za “šećkanjem” po radnjama da bi se neka stvar (ili odevni predmet) koja im je potrebna pronašla za što nižu cenu.

Njih dve su ovu naviku prenele na blog koji postoji nešto manje od godinu dana. U tom periodu Kristina i Dunja su okupile mesečno preko 20.000 osoba koje su zainteresovane da pregledaju šta su njih dve izabrale da predstave kao proizvode koji se mogu pronaći u Novom Sadu, a da se pri kupovini uštedi.

Pored prikaza klasičnih sniženja po pojedinačnim radnjama, na blogu se nude i različiti saveti (DIY), npr. kako da se određeni (odevni) proizvodi samostalno kreiraju.

Nakon početnog uspeha ovog bloga, Kristina i Dunja uskoro planiraju da pređu na blog sa samostalnom adresom i da dodatno uozbilje i prošire vrste sadržaja kako će efektnije predstavljati različite proizvode i savete.

Od bloga se može zaraditi sigurno kada se iz aviona vidi korist za potencijalnog klijenta!

Na primeru lokacije “Novi Sad za džabe” može se veoma lepo i jednostavno objasniti način kreiranja blogova kada želite da od istog imate poslovne/finansijske koristi:

  1. Koliko je potrebno vremena u sekundama da posetilac koji je zadužen za neki brend iz oblasti robe široke potrošnje (npr. oblast odevnih predmeta), ili vlasnik nekog butika ili prodavnice iz oblasti koje pokriva ovaj blog – koliko je potrebno vremena da shvati da od ovakvog bloga može imati koristi?
  2. Koliko je potrebno vremena da bi potencijalni klijet shvatio na koji način da najbolje predstavi svoje proizvode da bi imao najviše koristi od ovakvog bloga, ili koliko će mu biti vremena potrebno da shvati i prihvati predlog Kristine i Dunje na koji način da ima najviše koristi od ovog bloga?
  3. Da li ovde ima para na taj način samo što će se praviti ovakvi tekstovi, ili pri samoj pripremi teksta se može odmah ponuditi konkretan poslovni dil (deal) pojedinačnoj kompaniji/brendu koji se predstavlja?

Ako ste u prilici da razmišljate kako da napravite npr. neki novi blog od kojeg biste mogli nešto i da zaradite, prvo se zapitajte koliko je jednostavno da se vidi da će potencijalni klijenti imati koristi od bloga.

Druga važna stvar je koliko brzo i jednostavno možete da objasnite šta potencijlni klijent treba da uradi (ako nešto uopšte i treba da uradi) i za koju cenu, i da za rezultat dobijete da potencijalni klijent odmah postane i klijent (da brzo prihvati cenu i uslove).

Bez obzira na postojeću “krizu” i to što “svi govore” kako nema para, ponovo pitajte iste koji ovo govore – ako im nešto direktno i nedvosmisleno donosi prihod, da li će za to dati pare ili ne. Nema vlasnika ili odgovornog lica u bilo kojoj kompaniji koji neće dati sredstva za nove prodaje (sama prodaja finasira sredstva za nove prodaje).

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 8.8/10 (18 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +5 (from 5 votes)
Kako da se vidi korist od bloga "iz aviona"? - Primer Novi Sad za Dž, 8.8 out of 10 based on 18 ratings

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 15/07/2013, RSS

2 odgovora na Kako da se vidi korist od bloga “iz aviona”? – Primer Novi Sad za Dž

  1. Kafopija says:

    Lepo je videti da se nove ideje plasiraju na tržište, istini za volju, iako se to dešava veoma retko. Nisam neki pesimista ali ukoliko se čovek usudi pre pokretanja bloga čitati i informisati se na engleskim sajtovima o pokretanju i uspesima bloga, može se desiti da se lako razočara ako to isto pokuša plasirati u Srbiji. Možda nisam bio koncizan ali svakako mi se sviđa ideja i poruka ovog bloga i želim puno sreće urednicama istog.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: +1 (from 1 vote)
  2. Различити су начини за наплату путем писања на интернету можда не кроз само писање али се добија медијум којем људи верује и кога радо посећују, а то отвара многе могућности за зараду.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.