Juliette Binoche

Juliette BinocheU poslednjih nekoliko dana gledao sam dva filma sa Juliette Binoche u glavnoj ulozi: – Breaking and Entering (2006.) i Hussard sur le toit, Le (1995. – The Horseman on the Roof).

Noviji film nije u kategoriji njenih najboljih filmova, ali nije loš. Ima političke konotacije sa ovih prostora, a Jouliette glumi muslimanku, majku iz Sarajeva (!) koja je izbegla sa sinom u London. Film nije politički, radi se o socijalnoj drami, a u pojedinim momentima Jouliette priča ovdašnjim jezikom (meni liči na srpski, a neki kažu da je bošnjački obzirom da ona glumi muslimanku).

Film Konjanik na krovu sam gledao više puta i stvarno mi prija (nisam do nedavno znao da je u tom momentu 1995. g. to bio najskuplji film urađen u Francuskoj). Meni najinteresantniji detalj u filmu je da je jedna od glavnih uloga dodeljena koleri (!).

Jedna od zajedničkih karakteristika oba filma je da se Juliette, stručno rečeno, obnažuje. U novijem filmu glumi ženu koja je vidno veoma napaćena (čitaj, ne izgleda lepo kako ona to može), ali bez obzira na to…

Činjenica je da mi se dopada većina njenih filmova, šta više, veći broj filmova iz njenog opusa mogu da gledam više puta. Slažem sa onima kojima je ona definitivno po ukusu

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Juliette Binoche, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

kako-do-posla

Naručite seminar "Kako do (boljeg) posla u 21. veku" i dobijate besplatno knjigu.

Knjiga “Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru” u fokusu ima savete kako danas iskoristiti formalnu i neformalnu edukaciju da bi se došlo po posla. Pohađanjem onlajn seminara, kroz konkretne i praktične primere dobićete detaljna uputstva o tome kako da radite na svom kontinuiranom poslovnom usavršavanju. Cena seminara i knjige je 2.990 din.

Autor teksta: Dragan Varagić, 22/08/2007, RSS

Komentari su zatvoreni.