fbpx

Google i cirilica – Politika od nedavno na latinici

Prva stranica sajta novina Politika od nedavno je promenjena sa cirilice na latinicu. Skoro je sigurno da je razlog promene veoma los rejting clanaka ovog sajta na Google-u, obzirom da je onima koji se kod nas bave SEO praksom poznato da Google rangira stranice u odnosu na pismo koje je uneto kao kljucna fraza u pretrazivanje.

Drugim recima, veci broj domacih korisnika Interneta pretrazuje u latinici, a Google ipak istice napisano pismo kao bitan parametar pri rangiranju rezultata pretrazivanja. To ne znaci da su svi rezultati pretrazivanja na latinici, vec da je potrebno mnogo bolji rejting cirilicne stranice za odgovarajuce kljucne fraze, da bi se probila ispred stranica napisanih na latinici.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Google i cirilica - Politika od nedavno na latinici, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

2 odgovora na Google i cirilica – Politika od nedavno na latinici

  1. miladin says:

    Koliko ja vidim prva stranica je i dalje na ćirilici, latična može da se vidi tek kada se pritisne na vezu u gornjem desnom uglu.
    Ukoliko bi stvarni razlog promene u latinicu bila želja za većom posetom sa pretraživača, onda bi mogli da prvo svoj sadržaj stvarno optimizuju za pretraživače (nigde se ne koriste h1, h2 tagovi, već su naslovi napravljeni pomoću veličine fonta; naslovi svih stranica su isti (tačnije piše samo „Politika”), a trebalo bi da sadrže naslov teksta itd.)
    Što se tiče Gugla, da li je to zvanično nekada rečeno iz Gugla ili su to pretpostavke (u vezi rangiranja ćiriličnih i latiničnih stranica)?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. miladin says:

    A i ovaj blog bi mogao da podesi encoding na unicode 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.