fbpx

#FF, #PP, … Pozdravi…

#FollowFriday, #FF, #PratiPetak, #PP, je jedan simpatičan Twitter-običaj – izdvajanje nekoga od #Twt korisnika čija vam se Twitter aktivnost dopala u tekućoj nedelji.

Kao što ste sigurno primetili, ovaj događaj obično prati i svojevrsno zahvaljivanje kada jedan korisnik pomene drugog u #FF ritualu.

Zahvaljivanje osobe koja je preporučena, i to često svaki put kada neku istu osobu pomene za #FF, veoma me podseća na priču o komentarisanju na sopstvenom blogu (II deo) – “Hvala vam što mislite na mene!”

Kada se društveni mediji koriste u privatne svrhe – naravno da je sve dozvoljeno, ali u poslovne svrhe, po mom mišljenju, sasvim je u redu jednom-dva puta zahvaliti se nekome za pominjanje – ali je mnogo bolje smisliti neki drugačiji način da se zahvalite nekome, u odnosu na čisto zahvaljivanje, javno preko Twittera.

Pogledajte samo kako vam izgleda kada u vašoj “liniji vremena” vidite nekoga ko vam se pojavljuje 30 puta sa zahvalama za #FF, zato što je toliko puta pomenut od strane nekoga, i tako svakog petka?

U mom slučaju, nisam baš ljubitelj da nekoga postavim u #FF, jer to onda znači da će neko drugi biti “pogođen” time što tu osobu nisam pomenuo. Slično tome, pre bih se zahvalio svima koji su me u poslednje vreme mene stavljali u #FF, nego da to radim pojedinačno, svaki put, svakoj osobi pojedinačno…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

Tagovi: 

Autor teksta: Dragan Varagić, 16/07/2010, RSS

3 odgovora na #FF, #PP, … Pozdravi…

  1. sopran87 says:

    Što se mene tiče, neki #FF shvataju preozbiljno pa napišu maltene sve ljude koje prate, i na to im ode 19 poruka. Samim tim ovaj običaj postaje neka vrsta spam-a u odredjenim slučajevima. Mislim da se treba svakom zahvaliti, ali da za to treba koristiti DM. Nema na čemu! 🙂

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Borsky says:

    #FF je ipak samo dobar način da pominjanjem svojih follower-a ali i onih drugih podsetiš da si tu – da postojiš. (osim aki se ne koristite njime kao u definiciji profesora Varagića 🙂 a takvih je baš malo)

    #PratiPetak je legalan Twitter-spam koji zna da bude ponekad i pomalo smešan ali za divno čudo to prepisivanje i zahvaljivanje uglavnom svi upražnjavaju.

    … po meni je situacija sa RT mnogo interesantnija i komičnija.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  3. Bojan Pajić says:

    #FF ne praktikujem vec dosta dugo iz bas iz razloga sto bih se na naj nacin nekako zamerio ostalim tviterasima. Ne volim nikog da izdvajam, svi koje pratim su mi interesantni na neki nacin, ima dosta zanimljivih ljudi iz raznih oblasti. Mada je lep obicaj da bi se podstakli i ohrabrili novopeceni tviterasi. Mada moram priznati da svakome imponuje kad sebe vidi u necijoj #ff listi. Verkic to na svom blogu Dzepna venera radi to na jedan interesantan nacin, gde svakog petka napise blog post o tome koji ljudi/blogeri/tviterasi su bili interesantni te nedelje. Njen blog sluzi kao neka vrsta readera.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.