Diorama – Svet strasti, kreativnosti i online biznisa

Diorama predstavlja maketu ili skup maketa na podlozi koje zajedno čine jednu celinu – priču. Pravljenje Diorama po mnogima spada u najkompleksniju granu maketarstva, jer nije cilj samo sastaviti postojeće ili napravljene delove u neku celinu, već je potrebno ispričati priču kroz što je moguće realniji izgled predmeta i osoba na predstavljenoj kompoziciji.

Za one koji se do sada nisu sretali sa ovom oblašću, veoma je interesantno videti ceo proces kreiranja jedne vrhunske diorame, kao što je Sokol Diorama Jean-Bernard André-a. Sve što možete da vidite na ovim slikama je samostalno napravljeno!

Internet je omogućio da osobe iz celog sveta predstavljaju svoje diorame, koje se isključivo pokazuju na osnovu njihovih slika. Neko bi pomislio da u tom slučaju Photoshop efekti imaju značajnu ulogu u predstavljanju, ali najpozvanije koji ocenjuju i procenjuju (cene) diorama veoma je teško prevariti (ako vas počne interesovati ova oblast, odmah odustanite od pomisli na prevare).

Verovali ili ne, industrija diorama je veoma razvijem biznis koji kreće od prodaje različitih materijala, dodataka, tehnika, pa sve do gotovih pojedinačnih maketa i čitavih scena. I sve se dešava preko Interneta.

Postoje čitavi pod-žanrovi temakoje se obrađuju pri kreiranju diorama, a najpopularniji su žanr sa vojnim motivima i žanr fantastike.

Ova oblast je primer uskog segmenta tržišta (niche market) koji je poslovno veoma razvijen, i takav tip uskih segmenata tržišta koji se mogu pronaći online predstavlja najbolji savet za one koji žele da pokrenu online biznis.

Theme inspiration by Slavko.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Diorama - Svet strasti, kreativnosti i online biznisa, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

kako-do-posla

Naručite seminar "Kako do (boljeg) posla u 21. veku" i dobijate besplatno knjigu.

Knjiga “Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru” u fokusu ima savete kako danas iskoristiti formalnu i neformalnu edukaciju da bi se došlo po posla. Pohađanjem onlajn seminara, kroz konkretne i praktične primere dobićete detaljna uputstva o tome kako da radite na svom kontinuiranom poslovnom usavršavanju. Cena seminara i knjige je 2.990 din.

Autor teksta: Dragan Varagić, 01/02/2009, RSS

Komentari su zatvoreni.