fbpx

Brandstreaming

Novi trend koji se dešava pred nama ovih dana je Brandstreaming, logična posledica euforije oko integrisanog praćenja aktivnosti pojedinca na Webu – Lifestreaming.

Universal McCann u svom izveštaju Wawe 3 označio je trend povećanja korišćenja online sadržaja kompanija van njihovih Web sajtova u iznosu od 153 odsto u poslednjih devet meseci. Generalno, 53 odsto korisnika Interneta koristi (čita) sadržaje van originalnih Web sajtova (odakle sadržaji potiču), putem RSS čitača, društvenih mreža (društvenih medija), ili mobilnih uređaja.

Kompanije koje na kvalitetan način prate dolazak posetilaca na sopstveni sajt (sajtove), odavno su primetile ovaj trend, a prve od njih pokušavaju na neki način da iskoriste integrisane načine praćenja informacija o brendovima kako bi povećale efekte online nastupa (broj PR objava, povećanje saobraćaja na sajtu, kao i samo unapređenje prodaje – ako je to moguće).

Cela ova priča na nivou trenda (Tipping Point) počinje sa istraživanjima načina kompanijskog korišćenja lifestreaming alata kao što je FriendFeed, od strane veoma uticajnog Jeremiah Owyang-a (Forrester). Uočeno je da kreirana saopštenja za društvene medije (Social Media Releases) imaju kratak efekat u odnosu na same mogućnosti društvenih medija, pa je praktično logičan pravac u ovoj oblasti kreiranje dugotrajnijih  sistema praćenja online aktivnosti kompanije (i njenih brendova) korišćenjem lifestreaming sistema komunikacije sa korisnicima (SMR je samo jedan segment korišćenja društvenih medija). Članak Richarda MacManusa uvodi u širu javnost termin Brandstreaming.

Među prvim primerima uspešnih implementacija integrisanog puštanja informacija o brendovima pominje se Cisco, a Jeanette Gibson, koja je direktor za komunikacije putem novih medija u Cisco-u, potvrđuje veoma napredne mogućnosti primene društvenih medija u cilju unapređenja komunikacije kompanije sa korisnicima Interneta.

Brandstreaming predstavlja jedan od načina razvoja oblasti korišćenja društvenih medija u cilju poboljšanja komunikacije kompanije sa online korisnicima (Social Media Optimization).

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Brandstreaming, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

Digitalni Pre-Marketing

Naručite knjigu "[Digitalni] Pre-marketing"!

Digitalni Pre-Marketing objašnjava potrebne preduslove za rešavanje problema koji vas sprečavaju da dođete do značajno boljih marketing i PR rezultata na internetu.

Naručite klasičnu ili e-book verziju knjige .>>

2 odgovora na Brandstreaming

  1. Mita (BG) says:

    Pogledao sam na slovenackom, hrvatskom i bosanskom guglu ovaj termin, i nisam ga nasao. Da li je to stvarno neki trend, ili toga ima samo na nekoliko sajtova?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)
  2. Draganva says:

    Sam tekst sa linkovima do adekvatnih članaka ima za cilj da ukaže na to da li je ova pojava trend, ili će biti trend.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
    VA:F [1.9.22_1171]
    Rating: 0 (from 0 votes)

Komentari su zatvoreni.