A sad’ muzika: Sarah Brightman

Juče sam proveo određeno vreme slušajući muziku Dive Sarah Brightman (oficijelni sajt), čiji rad pratim od druge polovine devedesetih. Kada sam prvi put čuo verziju “Phantom of the Opera” sa njom (naročito poslednjih 60 sec. pesme), apsolutno sam se oduševio njenim kolaraturnim sopranom. Mnogo kasnije je izvela ovu kompoziciju i sa Antonijom Banderasom. Dopada mi se i verzija od Nightwish.

U poslednjih nekoliko godina njena verzija pesme “Scarborough Fair” meni je jedna od najlepših pesama inače.

Pored ove pesme, Sarah peva i verziju “Hijo De La Luna“, koja mi je skoro isto tako draga kao i originalna verzija grupe Mecano. Prvu verziju ove pesme sam intenzivno slušao početkom devedesetih, i u nekim momentima katarze tada sam je smatrao najlepšom pesmom koju sam do tada čuo.

Veoma mi je interesantno to kako sam u vreme dok sam tu muziku tražio i nalazio uživao u činjenici da je doći do neke muzike veoma teško, i kako sam ja privilegovan. Sada mi se veoma dopada sasvim suprotna situacija, a to je da sva ova muzika koju sam pomenuo veoma lako dostupna (primer Youtube.com i Wikipedija), a baš su mi se slušale ove neke verzije pesama koje sam pomenuo u ovom postu.

Uživajte…

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 10.0/10 (1 vote cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
A sad’ muzika: Sarah Brightman, 10.0 out of 10 based on 1 rating

Povoljno!

kako-do-posla

Naručite seminar "Kako do (boljeg) posla u 21. veku" i dobijate besplatno knjigu.

Knjiga “Kako do posla u 21. veku + 444 saveta za uspešnu karijeru” u fokusu ima savete kako danas iskoristiti formalnu i neformalnu edukaciju da bi se došlo po posla. Pohađanjem onlajn seminara, kroz konkretne i praktične primere dobićete detaljna uputstva o tome kako da radite na svom kontinuiranom poslovnom usavršavanju. Cena seminara i knjige je 2.990 din.

Autor teksta: Dragan Varagić, 06/07/2007, RSS

Komentari su zatvoreni.